Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Joep Verboeket benoemd tot algemeen directeur van Het Vergeten Kind

2 juni 2016

Joep Verboeket geeft per 1 juni 2016 leiding aan de fusieorganisatie Het Vergeten Kind. Hij moet een succes maken van de integratie van Stichting Heppie en Het Vergeten Kind. Beide stichtingen gaan in de nabije toekomst verder onder de naam ‘Het Vergeten Kind’. 

door Redactie Vf

Door het bundelen van krachten willen de organisaties nog meer impact hebben op het verbeteren van het welzijn van kinderen in Nederland die door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen ‘in de opvang’ opgroeien en kinderen die in een sociaal isolement verkeren of rond de armoedegrens leven.

Verbinder
In Joep Verboeket hebben ze de gedreven verbinder gevonden die nodig is om theorie om te zetten in praktijk. Verboeket (47) kan bogen op twintig jaar relevante werkervaring. Zo was hij jarenlang directeur Marketing Communicatie en Fondsenwerving bij War Child. Daarna bedacht en startte hij voor ING Groep in 53 landen het programma ‘ING Chances for Children’ met de hulp van tienduizenden vrijwilligers. In 2015 ontvingen ruim een miljoen kinderen onderwijs via dit programma. 

De afgelopen jaren werkte hij als zelfstandig gevestigd fondsenwerver (VBKT) en vervulde hij interim opdrachten op managementniveau voor NGO’s als Oxfam, Natuurmonumenten en KWF Kankerbestrijding.

Grotere achterban
Verboeket kijkt uit naar het vervullen van zijn nieuwe taak: “Uit recente onderzoeken en CBS-cijfers blijkt dat wel tien procent van de jongeren in Nederland moet opgroeien in omstandigheden die we welbeschouwd onprettig, ongezond, soms zelfs gevaarlijk, en dus kindonwaardig vinden.Ook beseffen we steeds meer dat dit een enorme invloed heeft op hun latere functioneren als volwassenen. Ieder voor zich zetten Het Vergeten Kind en Heppie zich voor deze kinderen in en de nieuwe organisatie zal dat nog krachtiger doen. Ik ben zeer gemotiveerd om als directeur de bewustwording rond ons onderwerp in de samenleving aanzienlijk te vergroten. Daarbij vind ik dat Het Vergeten Kind een veel grotere achterban van donateurs verdient. Ook voor dat doel zal ik mij sterk maken.”

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close