Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Krijgt Lottovate voet tussen de deur op Nederlandse loterijenmarkt?

1 juni 2016

De Kansspelautoriteit heeft de vergunningaanvraag van de online loterijaanbieder Lottovate begin vorig jaar onterecht afgewezen. Tot dat oordeel komt de rechtbank Amsterdam.

door Redactie Vf

Lottovate  wil graag een nieuwe goede doelenloterij beginnen, maar de Kansspelautoriteit (Ksa) weigerde begin vorig jaar de benodigde vergunning te verstrekken.

De Ksa weigerde de aanvraag met een beroep op kabinetsbeleid, waarin op zijn vroegst in 2017 ruimte komt voor nieuwe loterijen. De Ksa hield onderwijl het aantal loterijen beperkt tot vier. In Nederland gaf zij enkel meerjarige vergunnningen af aan de Postcodeloterij, BankGiroloterij en Vriendenloterij (allen Novamedia)  en de Stichting Samenwerkende non-profit Loterijen.

Waarom 4?

De rechtbank  oordeelde dat de Ksa onvoldoende gemotiveerd heeft waarom het aantal vergunningen op vier en bijvoorbeeld niet op vijf gelegen zou moeten zijn. En voegde daar bovendien aan toe dat het zeer twijfelachtig is of er überhaupt een wettelijke basis is voor een limiet: "Noch in de wet, noch in het beleid is een dergelijke limiet opgenomen."

De directeur van Lottovate Nederland, Peter-Paul de Goeij, reageerde verheugd op de uitspraak. “Dit is geweldig nieuws voor de vele goede doelen en sportorganisaties in Nederland. Eindelijk hebben zij perspectief op een nieuwe, additionele bron van inkomsten."

De Ksa kan nog beroep aanteken tegen de uitspraak bij de Raad van State. 

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close