Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Debatavond IF: Solidaridad in de Panama Papers

1 juni 2016

Ben je lid van IF? Kom dan op 9 juni naar het debat over de rol van Solidaridad in het recente schandaal rondom de Panama Papers. ´Wat heeft een ontwikkelingsorganisatie met christelijke roots te zoeken bij belastingadviseurs van, zo lijkt het, bedenkelijk reputatie?´ 

door Redactie Vf

Nadat bekend werd dat ook Solidarid gebruik had gemaakt van de diensten van het Panamese Mossack Fonseca, begaf de goededoelenorganisatie zich ineens te midden van een obscuur internationaal sterrenensemble van geheim agenten, criminelen en stervoetballers. Wilde Solidaridad belastingontduiken via brievenbusfirma’s? 

21th Century Civil Society Organization

Onzin!, stelt Nico Roozen , Executive Director Solidaridad Network. Hij zal de verdediging voeren tegen de aantijging dat hier sprake zou zijn van schimmige constructies. ‘Het gaat helemaal niet om constructies. Het gaat om de opbouw van nieuwe structuren, a 21th Century Civil Society Organization, in een veranderende globale context’. 

Leidt negatieve publiciteit in het algemeen tot risicomijdend gedrag? 'Grote organisaties innoveren niet meer!’ zegt spreker Jeroen de Lange, oprichter van 100weeks en game-changer in ontwikkelingssamenwerking. 'Je moet lef hebben om nieuwe dingen te proberen maar wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt wordt genadeloos afgemaaid.’

Rol van goede doelen

Veranderen, vernieuwen, risico nemen en daarvoor publicitair afgestraft worden. Hoe denkt u daarover? Dat is de vraag die IF aan u lijkt voor te willen leggen: 

De samenleving lijdt in toenemende mate onder het afkalvende vertrouwen in instituties. Al langer werd ‘de politiek’ gezien als vrijplaats voor zakkenvullers en ander onbetrouwbare lieden, nu worden ook instituties als de rechterlijke macht, het openbaar ministerie, universiteiten maar ook maatschappelijke organisaties gewantrouwd. Steeds geven mensen op heftige wijze uiting aan hun (terechte of onterechte) gevoel belazerd te worden.

Wat is de rol van goede doelen hierin? Wat kunnen zij doen om dit broodnodige vertrouwen terug te winnen? 

Onder aanvoering van debatleider Pepijn van Dijk, strateeg op het snijvlak van profit en non profit, kunt u met de gastsprekers en elkaar in debat gaan over schimmige constructies,  innovatieve structuren en het terugwinnen van het publieksvertrouwen.

Waar: De Balie
Wanneer: 9 juni - inloop vanaf 18.00 uur
Aanmelden via mail o.v.v. IF DEBAT CAFE 9 juni. 

Bron: IF

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close