Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Zelfs 'boeven' haalden geld op voor Roparun

25 mei 2016

Vorige week zijn weer duizenden deelnemers gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam, bij de 25e editie van de Roparun. Een jaarlijks terugkerende estafetteloop die startte vanuit Parijs en Hamburg, waarmee geld werd ingezameld om het leven van kankerpatiënten draaglijker te maken.

Finish Roparun
Finish Roparun

door Redactie Vf

Na een afstand van zo’n 500 kilometer vanuit Parijs of Hamburg kwamen de deelnemende teams, moe en voldaan aan in Rotterdam. Dat gold ook voor  Tarik Fawzi die voor het team 'Geen Getrut' meeliep. Hij vond het pittig maar klonk blij: ,,Ik heb alles bij elkaar maar drie uur geslapen, maar voel nu alleen nog maar adrealine. Dit is te gek!" 

De Rotterdammer Fawzi  startte de ochtend van aankomst om kwart voor vier. ,,Het wordt dan al redelijk snel licht. Ik was wel moe, maar zodra ik met zonsopgang over de Betuwe liep en zag hoe prachtig het allemaal was, ging het wel weer."

Boeven

De deelnemende teams haalden middels peer-to-peer fondsenwerving geld op voor kankerpatiënten. Overal in het land werden acties georganiseerd. Zo ook in Middelburg, waar gedetineerden van de penitentiaire inrichting Torentijd een obstacle run organiseerden. 

" Politie, politie",  riep een toeschouwer grijnzend, om de deelnemers van de obstacle-run aan te moedigen.  Teams van elk drie gedetineerden leggen op Hemelvaartsdag een parcours af op de buitenplaats van Torentijd;  'Boeven steunen de Roparun', luidde de tekst van een groot spandoek aan de muren van de inrichting. 

Doneren
Er was een run ingericht met flinke obstakels: touwladders - niet om over de muur te klimmen - wankele banken en tractorbanden. Het leidt tot veel hilariteit onder de toeschouwers, veelal gedetineerden zelf, die als ze niet meededen wel een donatie konden doen. 

Bekijk hier de hoogtepunten over de Roparun 2016

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close