Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

‘Lock me Up – Free a Girl’ haalt recordbedrag op

24 mei 2016

In 25 restaurants verpreid door heel Nederland hebben 200 vrouwen zichzelf aggelopen week laten opsluiten voor Free a Girl. 12 uur lang in een hok van 1 bij 2 meter. De vrouwen bleven die periode bovendien verstoken van voedsel. Ze haalden geld op om jonge meisjes die in India in de prostitutie werken te bevrijden uit hun benarde situatie.

 V.l.n.r.: Peter Baelemans, Patrick Tersteege, Arjan Erkel, Evelien Hölsken, Sharon Doorson, Donna Lynton, John Ewbank, Fajah Lourens, Lange Frans, Michael Brian en Anna-Alicia Sklias.
V.l.n.r.: Peter Baelemans, Patrick Tersteege, Arjan Erkel, Evelien Hölsken, Sharon Doorson, Donna Lynton, John Ewbank, Fajah Lourens, Lange Frans, Michael Brian en Anna-Alicia Sklias. © Bo Kramers

door Redactie Vf

Mede-oprichter en directeur van Free a Girl Evelien Hölsken werd in Beachclub Vroeger als allerlaatste deelnemer bevrijd door mede-oprichter Arjan Erkel en John Ewbank, ambassadeur van de stichting. 

Daarna werd het geld dat in alle deelenemende vestigingen was opgehaald geteld.  Het wachten op de eindopbrengst werd beloond met indrukwekkende optredens van Donna Lynton, Lange Frans & Michael Brian en Sharon Doorson. 

Eindstand

Toen bleek dat de eindstand rond de 490.000 eruo bleef steken, besloten de eigenaren van beachclub Vroeger het bedrag af te ronden tot een half miljoen. Kunstenaar Geoffrey Wijn onthulde de opbrengst met het maken een live schilderij. DJ Faya, ook deelnemer van de actie, sloot de feestelijke avond af.
In 2015 werd 400.000 euro opgehaald. 

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close