Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Lena Dunham veilt dagboeken voor goede doel

20 mei 2016

De Amerikaanse schrijfster en actrice Lena Dunham - bekend van de hitserie Girls - vond haar oude tienerdagboeken terug en bundelde ze onder de titel 'Is it evil not to be sure?'. Ze veilde ze voor het goede doel. 

door Redactie Vf

De dagboeken dateren van 2005 en 2006. Makkelijk vond Dunham het niet om het teurg te lezen: ‘Ik voelde een zekere schaamte om geconfronteerd te worden met een jongere versie van mezelf,’ In de dagboeken zien we dan ook veel terug van het autobiografische personage dat zij speelt in de serie Girls: ‘Een meisje op de dool, hunkerend naar aandacht van eender welke jonge Amerikaanse man. Maar ik was ook ontroerd, en trots op mezelf, dat ik die periode in mijn leven zo zorgvuldig had vastgelegd.’

De speciale oplage, tweeduizend gesigneerde exemplaren, was binnen een paar uur weggeveild. De opbrengst ging naar Girls Write Now, een non-profitorganisatie die jonge meisjes in New York coacht bij het schrijven.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close