Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

‘Nog 11 uur te gaan!’

20 mei 2016

In heel Nederland laten 200 vrouwen zichzelf van 18 t/m 22 mei opsluiten voor Free a Girl. De actie heeft plaats in 25 restaurants in Nederland. De vrouwen laten zich 12 uur lang opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter en blijven die periode bovendien verstoken van voedsel. Ze willen geld ophalen om jonge meisjes die in India in de prostitutie werken te bevrijden uit hun benarde situatie. 

door Redactie Vf

Aan de actie werken bekende -  o.a. Bridget Maasland - en minder bekende Nederlanders mee. In het Rotterdamse restaurant Las Palmas liet Zakenvrouw van het Jaar Viviënne van Eijkelenborg zich oplsuiten. “Ik ben blij dat ik mag eten en de benen kan strekken,” vertelde ze toen ze toen ze net klaar was.“Alleen al in India zitten 1,2 miljoen meisjes opgesloten in dit soort hokjes. En zij worden 10 tot 20 keer per dag gedwongen tot seks met mannen.”

Knuffels

Ze vroeg donateurs naast het gevengeld ook knuffels te kopen of te bieden op items, zoals een wandeling met haar en haar hond. Zelf was ze ondertussen per telefoon druk aan het fondsen werven. Ze haalde al ruim 9.500 euro op. 

Bizar
In restaurant Bonnefooi aan de Raadhuisstraat in Roosendaal liet zangeres Sophie Mol zich in het piepkleine hokje opsluiten. `Bizar wat ze met die meisjes doen. Ik vind het een erg goed doel en laat me hier graag een dag voor opsluiten. Als mensen geld doneren zing ik voor ze."

Sophiel Mol in Bonnefooi:

Het opgehaalde geld besteed Free a Girl aan een opvanghuis buiten Mumbai, waar de bevrijde meisjes worden begeleid en uiteindelijk een opleiding krijgen om sierraden te maken of textiel te verwerken.

Vorig jaar haalden de deelnemers ruim 400.000 euro op. Nu staat de teller - met nog twee dagen te gaan - al op ruim 390.000 euro. 

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close