Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Operatie Olifant geslaagd

19 mei 2016

Tijdens de telethon Zapp Your Planet en het Wereld Natuur Fonds haalden kinderen ruim 275.000 euro op om park rangers in Afrika te ondersteunen bij hun werk. De show was  de climax van een maandenlange Zapp-actie om kinderen bewust te maken van het lot van de Afrikaanse olifant. Door stropers vinden tientallen dagelijks de dood.

door Redactie Vf

Zapp - de kinderzender van de NPO -  startte Operatie Olifant om geld in te zamelen voor de bescherming van de dieren. Kijkers hebben de weken voorafgaand aan de uitzending zelf inzamelingsacties op touw gezet, er is een veiling met BN'er spullen georganiseerd en er kon voor 3 euro per sms gedoneerd worden. Het geld wordt besteed om park rangers in Afrika de apparatuur te geven die nodig is in hun werk. 

Zapp live
Op Zaterdag 14 mei stond van 9.00 tot 19.00 uur de gehele Zapp-programmering in het teken van Zapp Your Planet.  Alles werd live gepresenteerd vanuit het Hilversumse Studio 21  dat werd gebruikt als een podium van een grote fondsenwervingshow, waarbij ook alle 'kleine fondsenwervers' aanwezig waren.

 Vorig jaar werd Zapp Your Planet voor het eerst georganiseerd. Toen werd er geld opghealad voor de Orang-Oetang en werd er ruim 153.000 euro opgehaald. 

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de telethon:

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close