Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Hartstichting laat onderzoekers met succes zelf fondsen werven

19 mei 2016

De allereerste crowdfunding voor innovatief onderzoek naar hart- en vaatzieken is succesvol afgerond. De pilot die de Hartstichting in samenwerking met een aantal talentvolle onderzoekers eerder startte, heeft 50.000 euro opgeleverd. 

door Redactie Vf

Het is voor het eerst dat de Hartstichting het publiek de kans biedt om via crowdfunding onderzoek naar hart- en vaatziekten direct te financieren. De crowdfunding ging medio februari van start via een speciaal ontwikkeld platform.

Hierop konden wetenschappers hun onderzoek rechtstreeks aan het publiek presenteren.  Als tegenprestatie hebben de onderzoekers hun donateurs mooie beloningen aangeboden, zoals een rondleiding door het lab of een vermelding op het platform.

De Hartstichting zorgde – naast de ontwikkeling van het platform – voor training en  begeleiding van de onderzoekers op het gebied van fondsenwerving en communicatie. Ook benaderde zij zelf haar achterban om donaties te werven.  

Waar heeft de samenleving behoefte aan?

Met deze crowdfunding aanpak wil de Hartstichting, in nauwe samenwerking met onderzoekers, wetenschappelijke doorbraken realiseren waar de samenleving behoefte aan heeft én die daarnaast grote impact hebben op het leven van mensen met hart- en vaatproblemen en hun naasten. 

De Hartstichting verdubbelt het opgehaalde bedrag tot 100.000 euro. Hiermee wordt de komende jaren onderzoek gedaan om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Er zijn inmiddels twee projecten van start gegaan: een onderzoek naar het tegengaan van de veroudering van bloedvaten en een onderzoek naar de invloed van aspirine op het verlagen van het risico op  een hart- en herseninfarct?

Bron: Hartstichting

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close