Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Max Verstappen haalt ruim 3600 hardlopers in tijdens Wings for Life World Run

9 mei 2016

Max Verstappen heeft zondag maar liefst 3641 hardlopers ingehaald tijdens de Nederlandse editie van Wings for Life World Run, een unieke hardloopwedstrijd waar geld werd opgehaald voor onderzoek naar een behandeling voor dwarslaesie.

door Redactie Vf

De deelnemers, professionele sporters, amateur hardlopers, en rolstoelrenners, probeerden afgelopen zondag een parcours van 100 km te voltooien. Eén moeilijkheid, zij moesten de  rijdende finishlijn, in de vorm van Max Verstappen in een 'catcher car', zien voor te blijven.Waneer Verstappen je inhaalde zat je race erop.  

Verstappen sprak met De Telegraaf over zijn deelename aan het event: ,,Ik heb begrepen dat onderzoekers de oplossing op het spoor zijn, maar daar is nog meer onderzoek en dus geld voor nodig. Het is mooi dat dit met de Wings for Life World Run mogelijk wordt gemaakt, want uiteindelijk wil je dat iedereen zou kunnen rennen.'

Records

De Peruaanse atleet Emerson Trujillo won en werd pas na 64,4 kilometer door Verstappen ingehaald. Dat is een nieuw record in Nederland. 

Wereldwijd werd het record zondag verbeterd tot 88,4 kilometer. Er deden wereldwijd meer dan 130.000 deelnemers mee in 33 verschillende landen. Ze startten allemaal op hetzelfde tijdstip. 

Verstappen in een promotiefilmpje for Wings for Life World Run 2016

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close