Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Op Urk veilt men de vangst voor het goede doel

3 mei 2016

Gisteren werd op Urk het eerstje kistje schol geveild. Veel enthousiasme en spanning in de veilinghal en een mooi resultaat € 104.073!  Organisator Stichting Visserijdagen Urk heeft een passende bestemming uitgezocht: arme vissersgemeenschappen in de Filipijnen die worden bijgestaan door Stichting Woord en Daad.

door Redactie Vf

In tegenstelling tot andere jaren deden dit jaar ook bieders van buiten Urk mee met de veiling. Zo’n 40 ondernemers uit plaatsen als Staphorst, Genemuiden, Rotterdam, Rijssen en Barneveld namen het op tegen de bieders uit Urk om het kistje in de wacht te slepen. De spanning was te snijden, iedereen hoopte op een mooi bedrag en de Urkers konden natuurlijk niet toestaan dat hun eigen schol zomaar zou worden weggekaapt door iemand van het vasteland. 

Secondewerk

Tot op de laatste seconde bleef het een spannende strijd. Het kistje blijft uiteindelijk op Urk, het visserijbedrijf Dayseaday werd de trotse bezitter.  De raad van bestuur van Woord en Daad was aanwezig bij de veiling en nam de waardevolle cheque dankbaar in ontvangst. Rina Molenaar: ‘Wat een spanning in de zaal maar wat een geweldig mooi bedrag voor de vissers op de Filipijnen, die zo een steun in de rug krijgen. Vissers gaan voor vissers.’

Vissersfamilies
Het visserijproject waar de opbrengst van de veiling naartoe gaat, ondersteunt vissersfamilies op de Filipijnen. Zij behoren tot de armste bevolkingsgroep. Mede daardoor zijn zij ook het meest kwetsbaar voor rampen zoals de Tyfoon Haiyan. Met het project helpen Woord en Daad en haar lokale partnerorganisatie hen weer in de eigen voedselvoorziening te voorzien.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close