Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

'Big Data en Fondsenwerving' op Windesheim

29 april 2016

Op donderdag 19 mei a.s. vindt op hogeschool Windesheim een kennismiddag 'Big data en fondsenwerving' plaats. Onder het motto ‘het mobiliseren van betrokkenheid en van fondsen is een vak dat je kunt leren.’

door Redactie Vf

Big data' zijn anno 2016 niet meer weg te denken, en ze vragen er bovendien om hier iets mee te doen. Maar wat? In drie korte sessies zal worden ingegaan op trends en ontwikkelingen in het geefgedrag en op concrete kansen en bedreigingen die big data hierbij bieden.

De drie sprekers zijn:

Pascal de Vries – docent en onderzoeker FG&S (Windesheim).

Is betrokken bij onderzoek naar motieven van mensen om te geven aan publieke zaken en naar de impact van doelen. "Veranderingen in de context van goede doelen maakt dat ze inzichtelijk navolgbaar zullen moeten maken wat hun impact is, om in de nabije toekomst nog betekenisvolle donaties te ontvangen. Dit vraagt om een frisse blik op het perspectief van gevers, hun motieven en de rol van goede doelen".

Arné Dutij – medeoprichter/eigenaar (Mailtraffic).

Specialiteit: het plannen, ontwikkelen en uitvoeren van DM-campagnes. Hoe maak je een goede start om de informatie uit je database beter te benutten? Segmenteren op geefhistorie én klantwensen – kansrijke donateurs zoeken op individuele score – reactivering passieve donateurs. "Ik heb een nuchtere kijk op DM en ga voor het beste resultaat".

Chantal Visser – adviseur donateursbehouden (Christal).

Vanaf de start betrokken bij Christal - zet zich in voor het beïnvloeden en optimaliseren van loyaliteit van donateurs. "Don't measure anything unless the data helps you make a better decision or change your actions" - Seth Godin. Deelt graag resultaten uit de big data analyse "trends in TM" (analyse van campagnes afgelopen 5 jaar), wat vele "lessons learned" oplevert, interessant voor iedere fondsenwerver!

Bij de start van de inspiratiemiddag zal aan 10 studenten, die het complete FG&Sprogramma van hogeschool Windesheim succesvol hebben afgerond, hun diploma 'Fundraising Grantmaking & Sponsoring' worden uitgereikt.

Bezoekers zijn welkom op 19 mei a.s. v.a. 13.00 uur in het Mediacafe in het X-gebouw (X1.90). Je kan je aanmelden op de site van FGS Windesheim.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close