Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Mirjam de Graaff nieuwe ambassadeur Nierstichting

18 april 2016

Mirjam de Graaff - zus van Bart de Graaff -  is de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting. De Graaff wil meer mensen bewust maken van de gevolgen van nierziekten, en samen met de Nierstichting ervoor zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven.

door Redactie Vf

"Nierziekte verpest levens," weet Mirjam de Graaff als geen ander. Als ambassadeur van de Nierstichting wil zij ervoor zorgen dat meer mensen zich daarvan bewust worden. Kom in actie wordt haar devies.

"Niet omdat nierpatiënten zielig zijn, maar omdat ik het hen gun om gewoon mens te zijn. Om zelf een pad in het leven te kiezen en,  zelfs met nierziekte, ambities na te streven. Welke ambities dat zijn, bepaalt iedereen zelf. Maar samen met de Nierstichting wil ik ervoor zorgen dat ook nierpatiënten dat zelf kunnen."

Rode Loper
Mirjam de Graaff starte haar ambassadeurschap op de Rode Loper, het nieuwe wandelevenement dat de Nierstichting op zaterdag 16 april organiseerde samen met de Nierpatiëntenvereniging. Samen met meer dan 750 deelnemers die ruim € 77.000 inzamelden, loopt ze een wandelroute door de Gooise natuur. De oprengst komt ten bate van de draagbare kunstnier die de Nierstichting ontwikkelt.

"Mijn broer Bart heeft gedialyseerd en twee niertransplantaties ondergaan. Ik heb gezien hoe groot de teleurstelling is als een donornier wordt afgestoten. Ik weet wat het vooruitzicht op jarenlang te moeten dialyseren, met je doet. En hoe ellendig het is als je van dialyse afhankelijk bent. Daarom ben ik blij dat de Nierstichting de draagbare kunstnier ontwikkelt.  Die geeft de vrijheid en energie om een gewoon leven te leiden. Dat lost de nierziekte nog niet op, maar maakt de wereld van nierpatiënten wel groter - daar kunnen we vandaag mee beginnen."

Inspirerend
“Bart leefde optimistisch, en in het nu. Dat probeer ik ook. En: nooit bij de pakken neerzitten. Is er iets wat je wilt bereiken? Begin vandaag. Lukt het een dag niet omdat je lijf niet kan, accepteer dat - maar ga morgen wel verder. Dat is ontzettend moeilijk, voor gezonde mensen al en nog meer als je een nierziekte hebt. Maar jezelf doelen stellen en die aanpakken, geeft je leven zin en zin in het leven - ongeacht of je het doel bereikt."

De Nierstichting is ontzettend blij met de nieuwe ambassadeur. “Mirjam de Graaff weet hoezeer een nierziekte het leven beperkt van nierpatiënten en hun dierbaren. En hoeveel wilskracht het vergt om uit het leven te halen wat erin zit. Haar drive en haar ervaring om anderen te stimuleren alles uit het leven te halen, geeft ons veel vertrouwen en energie om samen meer mensen te bereiken, en het werk van de Nierstichting verder te brengen," aldus Tom Oostrom, directeur Nierstichting.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close