Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Alzheimer Nederland en de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek fuseren

13 april 2016

Alzheimer Nederland en de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) gaan samen verder onder de naam Alzheimer Nederland. Dat betekent kennis delen, kosten besparen en meer impact.

Marc Petit en Gea Broekema-Procházka
Marc Petit en Gea Broekema-Procházka

door Redactie Vf

Alzheimer Nederland en de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) zijn per 1 april jl. verder zijn gegaan als één organisatie onder de naam Alzheimer Nederland. Dat betekent kennis delen, kosten besparen en meer impact. En Alzheimer Nederland moet het aanspreekpunt vormen voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Het aantal mensen met dementie groeit explosief en vraagt om nieuwe antwoorden. Tot nu toe waren Alzheimer Nederland en ISAO dé twee fondsenwervende organisaties in Nederland op het gebied van dementieonderzoek, belangenbehartiging en voorlichting. Mede door de inspanningen van beide organisaties behoort Nederland op het terrein van onderzoek, kennis, zorg en maatschappelijke aandacht voor dementie tot de meest vooraanstaande landen in de wereld.

Logische stap 

De fusie betekent volgens Alzheimer Nederland nog betere belangenbehartiging van mensen met dementie en hun omgeving en intensievere ondersteuning van onderzoekers.

Er werd bovendien al nauw samengewerkt door beide organisaties. De fusie is daarom niet meer dan een logische vervolgstap, aldus Alzheimer Nederland.  `Alle kennis op het gebied van patiëntenvoorlichting, belangenbehartiging en wetenschap komt nu bijeen. Op deze wijze zijn wij in staat het grote maatschappelijke vraagstuk rondom dementie voortaan nog efficiënter en beter te kunnen dienen. Door de kostenbesparing die hierdoor ontstaat, is er meer geld beschikbaar voor de doelen waarvoor wij staan.`

Meer impact
Het halen van resultaat bij de behandeling en het genezen van dementie blijft voorop staan. `We zijn ervan overtuigd dat we met het bundelen van kennis en middelen meer impact kunnen realiseren. Met een grotere achterban én meer draagvlak zijn we een sterkere vertegenwoordiger voor patiënten, mantelzorgers én wetenschappers en kunnen we onze stem nog krachtiger  laten horen, zowel lokaal als in Den Haag.´ 

In de nieuwe organisatie is Gea Broekema-Procházka (Alzheimer Nederland) de directeur/bestuurder. Marc Petit (ISAO) zal de portefeuille wetenschappelijk onderzoek voor zijn rekening nemen. De hoofdvestiging van Alzheimer Nederland is in Amersfoort.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close