Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Victor Reinier nieuwe actie-ambassadeur War Child

30 maart 2016

Victor Reinier is de nieuwe actie-ambassadeur van War Child. Zijn eerste activiteit was de doop van de speciale War Childtulp, die voor vriendschap, verbondenheid en vrede staat.“Beter dan dat kunnen jullie het werk van War Child niet omschrijven”, zei hij in Broek op Langedijk tegen de organisatie van het Tulip Trade Event. Reinier doopte de tulp met water in plaats van de gebruikelijke champagne. “War Child bestaat 20 jaar, maar dat is geen reden tot feest, want oorlog vernietigt nog dagelijks de levens van miljoenen kinderen.”

door Redactie Vf

Nut en noodzaak
“Victor is al jaren een geliefd en bekend acteur en weet jong en oud in Nederland te bereiken”, zegt Tjipke Bergsma, directeur van War Child. “Daardoor kan hij op een geweldige manier aandacht creëren bij activiteiten van en voor War Child. Zo kunnen we samen de nut en noodzaak van ons werk laten zien. Naast zangers, presentatoren en een balletdanseres hebben we nu ook een acteur die ons vertegenwoordigt.”

De komende jaren wil War Child nog meer kinderen helpen in de twaalf landen waarin zij werkt. Want het werk van War Child is meer dan ooit hard nodig. Bijna 250 miljoen kinderen leven en groeien op in oorlogsgebied. De ambassadeurs zijn van onschatbare waarde om aandacht te vragen voor het lot van oorlogskinderen.

Focus
Victor: “Wat mij erg aanspreekt bij War Child is de focus op creatieve methodes als sport, spel en toneel. Als ervaren acteur en regisseur hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen. War Child zet toneel succesvol in om kinderen te leren omgaan met hun ervaringen. Ik ben zelf vader van drie kinderen en ik krijg die continue stroom van vreselijke beelden van kinderen in oorlogsgebied maar niet uit mijn hoofd. Niets doen is geen optie. Ik wil War Child helpen te blijven groeien.”

Bron: War Child

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close