Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ook De Groene Amsterdammer wordt fondsenwervende organisatie

27 maart 2016

Diepgravende journalistiek  vraagt een buitengewone investering in tijd en geld. De Groene Amsterdammer richt daarom Fonds 1877 op voor de financiering van grote journalistieke onderzoeken die de Nederlandse politieke, economische of maatschappelijke werkelijkheid nauwgezet ontrafelen. 

door Redactie Vf

Het fonds wordt gevormd uit grote en kleine giften van de lezers van De Groene Amsterdammer en anderen. Bovendien heeft de Stichting Hartwig Foundation toegezegd dit initiatief de komende drie jaar ruimhartig te ondersteunen. De Groene Amsterdammer hoopt dat het meer donateurs aan het fonds weet te binden.

Fonds1877 

Fonds 1877 staat open voor aanvragen van vaste medewerkers van De Groene Amsterdammer en andere (freelance) journalisten. Er is jaarlijks ten minste 150.000 euro beschikbaar. De artikelen zullen in De Groene Amsterdammer worden gepubliceerd, daarnaast juicht Fonds 1877 samenwerking met en publicatie in andere media toe.

Impact

Het eerste resultaat is al bereikt. De Groene Amsterdammer publiceerde de afgelopen maanden al een aantal onderzoeksverhalen waarvoor de auteurs extra financiering ontvingen uit Fonds 1877. 
Zoals ‘Grote David tegen kleine Goliath’ door Frank Mulder, Eva Schram en Adriana Homolova over Nederland als grote speler in ISDS. Er werd hierbij samengewerkt met One World.

Voor verdere informatie kan je contact opnemen met Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte.  

Bron: De Groene Amsterdammer

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close