Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Softwaredonaties Microsoft voor goede doelen

18 maart 2016

Microsoft organiseerde dinsdag 15 maart 2016 NGO Day om goede doelen en andere non-profits te informeren over de mogelijkheden van hun softwaredonaties. Meer dan 150 organisaties namen deel.

door Redactie Vf

De organisatie kregen te horen dat Microsoft in het kader van hun Philanthropies-programma ongeveer een miljard dollar aan clouddiensten en software aan non-profits - waaronder veel fondsenwervende instellingen - doneert. Zo'n 12 miljoen euro daarvan komt terecht bij Nederlandse organisaties.

Dit gebeurt via het TechSoup-programma, dat non-profitorganisaties toegang geeft tot de donatieprogramma’s van technologieleveranciers. Denk aan CRM-systemen en aan clouddiensten.

Barrières wegnemen met technologie

Julie de Widt-Bakker, Citizenship Lead bij Microsoft Nederland: "Ik heb veel bewondering voor wat goede doelen als Plan Nederland en Stichting Make-A-Wish realiseren. Daarom vind ik het belangrijk dat goede doelen toegang krijgen tot technologie die barrières wegneemt en ze helpt hun doelen te behalen.”

Julie noemt Plan Nederland als een succesvol voorbeeld van een goed doel dat gebruik maakt van het softwaredonatieprogramma.

´Van post van sponsorkinderen naar sponsors, van wereldwijde Skypecalls tot veel websites: communicatie is van levensbelang voor Plan Nederland. Dit vraagt om een professionele en transparante manier van werken en communiceren, waarin technologie ontzorgt. Nu hebben alle medewerkers en vrijwilligers toegang tot de laatste informatie en staan ze 24/7 in contact met elkaar.´

CRM-systeem

Ook Stichting Make-A-Wish heeft een flinke slag kunnen slaan. ´De vrijwilligers van deze stichting hebben nu allemaal een professioneel e-mailadres en met behulp van een CRM-systeem kunnen zij de wensen nu meer gestructureerd in kaart brengen en vervullen. Softwarepartners als Cherry-T maken de software geheel op maat voor goede doelen en zijn verantwoordelijk voor de implementatie´, aldus Julie.

Veel meer non-profits

Er is dus al veel vooruitgang geboekt, maar van het Techsouprogramma zouden veel meer non-profits gebruik kunnen maken. Julie: "Goede doelen en non-profits kunnen altijd steun gebruiken. Daarom roepen wij ze op om vooral gebruik te maken van de softwaredonatieprogramma’s."

Nederlandse non-profits die zich willen inschrijven voor het softwaredonatieprogramma van Microsoft, kunnen zich daarvoor aanmelden op www.techsoup.nl.

Voor meer informatie zie https://www.microsoft.com/about/philanthropies/.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close