Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

DMCC Nederland lanceert gratis compliance app

8 maart 2016

Vandaag lanceert compliance auditor DMCC de eerste app in Nederland die het laatste nieuws op het gebied van compliance bij klantcontact biedt. De gratis app, speciaal voor directie, management, compliance- en privacyfunctionarissen, biedt naast het nieuws ook informatie over privacy en consumentenbeschermende wet- en regelgeving.

door Redactie Vf

Het eerste dossier dat in de app wordt behandeld is de meldplicht datalekken die 1 januari jongstleden van kracht is gegaan. Door middel van checklists, Q&A’s, whitepapers en best practices worden alle regels laagdrempelig en begrijpelijk voor een ieder uitgelegd.

Toename privacyregels

Volgens Patrick Jordens, directeur van DMCC Nederland, neemt het aantal privacy privacyregels waar organisaties aan moeten voldoen steeds meer toe. Bovendien is de Autoriteit Persoonsgegevens onlangs een boetebevoegdheid toegekend. Belangrijk dus om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. En dat kan vanaf nu dus met de app van DMCC

“Ik zie een aanmerkelijke verandering in de markt. Organisaties willen compliant werken, maar vinden het steeds lastiger om het overzicht te houden over de regels waaraan zij moeten voldoen bij klantcontact. Zeker nu voor overtreding van de privacyregels een boete kan worden uitgedeeld die kan oplopen tot maximaal € 820.000 of 10% van de omzet”, aldus Patrick Jordens.

Grip op compliance 

Door het lanceren van de app wil DMCC de laatste ontwikkelingen en insights sneller toegankelijk maken. ´In de eerste versie van de app besteden we daarom uitgebreid aandacht aan de meldplicht datalekken die sinds 1 januari in werking is getreden. Door in de app antwoord te geven op de vragen die bij organisaties leven krijgen zij, mede dankzij de app, steeds meer grip op hun compliance. En dat zal aan de eindstreep de kans op een boete, maar ook merk- en reputatieschade, tot een minimum beperken.”

Download gratis de DMCC-app 

De DMCC-app is vanaf vandaag gratis te downloaden voor zowel iPhone als Android.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close