Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Wilde Ganzen lanceert nieuw platform voor lokale fondsenwerving

7 maart 2016

Wilde Ganzen zet in op lokale fondsenwerving met het nieuwe online platform: www.changethegameacademy.org.

door Redactie Vf

Het platform biedt steun aan lokale organisaties bij fondsenwerving in hun eigen land en lobbywerkzaamheden bij de overheid. De website staat vol met gratis toegankelijke e-learning cursussen, toolkits, inspirerende succesverhalen en er is een uitgebreide bibliotheek.

Meer kansen

WIlde Ganzen heeft het platform gelanceerd omdat de organisatie steeds meer kansen ziet voor lokale fondsenwerving. In een toenemend aantal landen is er een immers een groeiende middenklasse; juist lokale fondsenwerving kan dan zeer succesvol zijn bij het bestrijden van armoede. Hetversterkt de lokale kracht, waardoor de bevolking minder afhankelijk wordt van buitenlandse steun.

Ook benadrukt WIlde Ganzen het belang voor lokale partners om te lobbyen bij de overheid in deze landen. Door lokaal verbindingen te versterken wordt de overheid extra  gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappijopbouw, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en water & sanitatie.

Change the Game is een initiatief van Wilde Ganzen en is opgezet in samenwerking met partnerorganisaties in Brazilië, India en Kenia.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close