Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

2016 recordjaar voor NLdoet?

6 maart 2016

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds op 11 en 12 maart zijn dit jaar meer dan 9.200 klussen te doen. Dat aantal was nog nooit eerder zo hoog. Naar verwachting steekt een recordaantal van 350.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos. Elkaar helpen met praktische zaken, dat hoort volgens Nederland bij een sociaal land, zo blijkt ook uit dit onderzoek.

door Redactie Vf

Veel Nederlanders geven aan bereid te zijn om zelf bij te dragen aan een sociaal land. Met kleine zaken zoals boodschappen doen voor een van de buren als dat nodig is (85%) of een dag vrijwilligerswerk doen bij een organisatie die wel wat hulp kan gebruiken (55%). Maar ook door maatje te worden van iemand die eenzaam is (49%) of helpen in een verzorgingshuis (39%).

Handen uit de mouwen

Tijdens NLdoet is daar alle kans voor. 

Het Oranje Fonds is dan ook trots dat komend weekend zo veel mensen de handen uit de mouwen steken.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stel je voor… een land waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan voor elkaar. Daar dromen wij van en daar zetten we ons iedere dag weer voor in.”

" Het is fantastisch om te zien dat zo veel mensen tijdens NLdoet de handen uit de mouwen steken om zélf iets te betekenen voor onze samenleving. Er is natuurlijk ook veel te doen en er zijn nog veel vrijwilligers nodig! En bedenk: van die paar uurtjes werk hebben organisaties maandenlang plezier.”

Twaalfde editie

Op 11 en 12 maart 2016 vindt de twaalfde editie van NLdoet plaats. De 9.200 klussen zijn verdeeld over álle Nederlandse gemeenten, voor het derde jaar op rij een dekking van 100%. Ook zijn er ruim 500 klussen te doen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Ipsos ondervroeg een representatieve steekproef van 1009 Nederlanders van 15 jaar en ouder, in opdracht van het Oranje Fonds. Een leuke klus uitzoeken kan nog steeds via www.nldoet.nl

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close