Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

'Tulp voor Hulp' bij Albert Heijn

2 maart 2016

Vanaf deze week is de ‘Tulp voor Hulp’ te koop bij alle Albert Heijn-vestigingen in Nederland. Van iedere bos tulpen gaat een euro naar de noodhulp van het Rode Kruis in Nederland.

door Redactie Vf

Meer dan 500 Rode Kruis-vrijwilligers zijn deze week bij verschillende Albert Heijn filialen aanwezig om informatie te geven over de Tulp voor Hulp en de noodhulp van het Rode Kruis. Meer geld voor noodhulp in Nederland is hard nodig. Om zo goed mogelijk hulp te verlenen bij noodsituaties en calamiteiten hebben we onder andere nieuwe AED’s, verbandmaterialen en fietsen voor de mobiele medische teams nodig.

Enorme inzet

,,Bij noodhulp van het Rode Kruis denken mensen vaak aan de internationale hulp, bijvoorbeeld na de aardbeving in Nepal of voedselhulp in Syrië. Maar ook in Nederland staan duizenden vrijwilligers klaar om te helpen bij noodsituaties”, zegt directeur Gijs de Vries. ,,Hun inzet was het afgelopen jaar ongekend. Ruim twee keer per maand schoten zij te hulp bij noodsituaties in Nederland, terwijl de vrijwilligers ook op 150 plekken in Nederland ingezet werden voor de hulpverlening aan vluchtelingen.”

Noodhulpteams

Sinds dit jaar verlenen wij noodhulp bij grote rampen of calamiteiten met speciale Noodhulpteams. Deze Noodhulpteams komen in de plaats van de voormalige SIGMA-teams en zijn onderdeel van Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB). Het Noodhulpteam ontfermt zich over de lichtgewonde slachtoffers, het ambulancepersoneel concentreert zich op de zorg voor de zwaargewonde slachtoffers. Daardoor kunnen alle gewonden, zwaar- of lichtgewond, snel en tegelijkertijd hulp krijgen.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close