Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Maria van der Heijden nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland

25 februari 2016

Maria van der Heijden (1960) wordt per 1 juli a.s. de opvolger van Willem Lageweg als directeur-bestuurder van MVO Nederland.

door Redactie Vf

Maria heeft een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, onder meer in managementfuncties bij Bloemenveiling Flora Holland en Rabobank. Met de mede door haar opgerichte sociale onderneming Women on Wings heeft zij zich in de afgelopen periode gemanifesteerd als een koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als partner van het eerste uur kent ze MVO Nederland goed.

Resultaatgericht

De voorzitter van de raad van toezicht van MVO Nederland Simon van Driel is blij met de komst van Van der Heijden: "Maria heeft zich bewezen als een resultaatgerichte ondernemer die in staat is MVO Nederland naar een volgende fase te brengen." Van der Heijden zal in de komende maanden haar rol als directeur van Women on Wings afbouwen. Zij blijft als non executive bestuurder aan de organisatie verbonden.

Tweehoofdige directie

Het aanstaande vertrek van Willem Lageweg heeft er toe geleid dat bij MVO Nederland een nieuwe funcite is gecreëerd. Lobke Vlaming werd tot directeur operationele zaken benoemd.  Zij was tot voor kort manager Kennis en Ontwikkeling bij MVO Nederland. De directie van MVO Nederland bestaat voortaan uit de directeur-bestuurder en de directeur operationele zaken.

'We staan er goed voor'

Voorzitter Van Driel blikte nog even terug: "Willem Lageweg heeft in de tien jaar dat hij directeur was MVO Nederland uitgebouwd tot de meest toonaangevende organisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in zowel Nederland als Europa.” 

Lageweg (64) verlaat de organisatie in juli op eigen verzoek. Lageweg: "Het waren mooie jaren en de organisatie staat er met een goed team en een veelbelovende leiding goed voor." Na zijn vertrek blijft hij zich als bestuurder en adviseur actief inzetten voor een duurzaam bedrijfsleven en grote transities op weg naar een duurzame en vitale samenleving.

Van der Heijden in 2011 over Women on Wings:

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close