Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Grootste P2P events in Nederland halen in 2015 iets meer geld op

18 februari 2016

De inkomsten van de twintig grootste fondsenwervende P2P events in Nederland bedroegen in 2015 in totaal €38.841.113. Een toename van 3 procent in vergelijking met 2014, blijkt uit onderzoek van Peerworks. Afgelopen maandag werden de resultaten van het onderzoek op feestelijke wijze aan de sector en de medewerkers van de P2P-programma's gepresenteerd.

door Redactie Vf

De Top 20 P2P fundraising events, steevast aangevoerd door Alpe d’HuZes (€12.010.370), kent dit jaar geen nieuwkomers. Tegenover de lichte stijging aan totale inkomsten stond een flinke toename aan deelnemers; een groei van 17 procent naar 65.985.

Kika

Alhoewel het totaal bedrag van de lijst dus slechts licht steeg, haalde de nummer laatst van 2015 – Wereldfoundation/Fiets voor een Huis –   bijna tweeëneenhalve ton (€463.037) meer op dan de nummer laatst van vorig jaar Giro di KiKa die de inkomsten dit jaar bijna wist te verdriedubbelen naar €653.308.

Kika weet wat het doet als het op peer-to-peer fondsenwerving aankomt, want de organisatie staat met nog 2 programma’s in de top twintig (Run for KiKa; Run for Kika Marathon) en haalde daarmee in totaal ruim drie miljoen euro op.

Marathon

Onder P2P fondsenwervende events schaart Peerworks niet enkel programma’s en events die door de doelorganisatie zelf wordt georganiseerd. Steeds meer organisaties weten met succes deelnemers van bijvoorbeeld reguliere marathons aan zich te binden. Ze vielen buiten de top twintig, maar dance4life haalde met hun NY Marathon-programma meer dan €200.000 op en de Loop voor Cliniclowns NY Marathon scoorde ruim €140.000.

Gezondheid

Opmerkelijk is dat een aantal grote gezondheidsfondsen nog steeds niet vertegenwoordigd zijn in de lijst. Peerworks wijst op een vergelijkbare Top 20 in de Verenigde Staten waarop een aantal events staan van organisaties die zich inzetten voor Alzheimer, het hart, cystic fibrosis en autisme. Ook in Nederland moeten er grote supportgroepen bestaan die voor soortgelijke doelen te activeren zijn, stelt Peerworks.

Meer lezen? Download hier het volledige rapport.

Over Peerworks

Internationaal peer-to-peer fondsenwerving consultancy dat kantoor houdt in Amsterdam.  Geeft advies, formuleert strategieën, bedenkt concepten, optimaliseert, analyseert en verzorgt trainingen op het gebied van peer-to-peer fondsenwerving.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close