Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Belgen vullen vaker gift aan goed doel in op hun belastingaangifte

18 februari 2016

Belgen vragen steeds vaker giften aan goede doelen terug op hun belastingaangifte. Ook het geschonken bedrag neemt toe, zo blijkt uit cijfers van de Belgische Belastingdienst. In 2014 kregen burgers bijna 100 miljoen euro terug over hun belastingaangifte.

door Redactie Vf

Wie in België 40 euro of meer doneert aan een erkende instelling, kan 45 procent van de gift terugkrijgen via een belastingteruggave. Voor het aanslagjaar 2014 telde de fiscus in totaal 727.049 Belgen die een gift uit 2013 aangaven. Een toename van 12,8 procent  ten opzichte van 2013. Het totale bedrag dat aangegeven werd, lag bovendien 20,7 procent hoger en bedroeg 208,2 miljoen euro. De schenkers kregen daar samengeteld 93,7 miljoen euro van terug.

Plafond
Net als in Nederland is er in Belgie een plafond aan het totaal te geven bedrag dat voor belastingteruggave in aanmerking komt, en wel maximaal 10 procent van het netto belastbaar inkomen.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close