Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Hou je adem in voor het Longfonds

17 februari 2016

Met een nieuwe activerende publiekscampagne wil het Longfonds geld ophalen voor het genezen van longziekten als COPD en longfibrose.

door Redactie Vf

Op de website houjeademin.nl worden mensen uitgedaagd om zo lang mogelijk hun adem in te houden en daarmee geld in te zamelen voor het Longfonds. Van de laagdrempelige actie kan een filmpje worden gemaakt die deelnemers kunnen uploaden op de actiesite.  Deelnemers kunnen elkaar vervolgens uitdagen om mee te doen.

Een aantal bekende Nederlanders en ambassadeurs van het Longfonds gaven het goede voorbeeld:

300.000 euro

Per seconde ingehouden adem wordt een bijdrage van 10 eurocent gevraagd. Niet de adem inhouden en doneren kan ook. Het Longfonds streeft ernaar minimaal  300.000 euro op te halen.

Dat bedrag is nodig voor  het onderzoek van Dr. Reinoud Gosens naar longreparatie. Op dit moment zijn longziekten als COPD en longfibrose nog niet te genezen, want kapotte longen zijn niet te repareren. Gosens denkt dat die in de nabije toekomst wel mogelijk is met behulp van lichaamseigen stoffen. In onderstaande video legt hij uit hoe zijn onderzoek bijdraagt aan de genezing van Longziekten als COPD:

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close