Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Belangrijke AFP-prijs toegekend aan Wiepking

17 februari 2016

Pamala Wiepking kreeg de Association of Fundraising Professionals (AFP) 2016 Emerging Scholar Award toegekend voor haar onderzoek naar fondsenwerving en filantropie.

door Redactie Vf

Wiepking is universitair docent aan de Rotterdam School of Management (RSM) (Erasmus Universiteit) en doet onderzoek naar internationale en interdisciplinaire filantropie. Met haar onderzoek wil ze een concrete bijdrage leveren aan het werkveld van de fondsenwerving en filantropie.

Voortreffelijk onderzoeker

De AFP-prijs bestaat uit een certificaat en de mogelijkheid om een artikel te plaatsen in het AFP magazine Advancing Philanthropy.

'Dr. Wiepking is een voortreffelijke onderzoeker’ zegt Adrian Sargeant, hoogleraar marketing en directeur van het Centre for Sustainable Philantrophy van de Universiteit van Plymouth. ‘In een kort tijdsbestek heeft ze meerdere belangrijke bijdragen geleverd aan het kennisveld dat fondsenwerving omvat. Haar ideeën hebben wereldwijd een vaste plaats veroverd in educatieprogramma’s, als onderdeel van professionele ontwikkeling of meer algemene onderwijsprogramma's.’

Vereerd

Wiepking zelf gaf aan zeer vereerd te zijn met de prijs. ‘Met mijn onderzoek streef ik naar het vergroten van de betekenis van filantropie voor alle actoren die hierbij betrokken zijn. Dat ik deze prijs heb ontvangen is een indicatie dat mijn onderzoek door professionals uit het internationale werkveld van de filantropie wordt gewaardeerd. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik kan bijdragen aan hun belangrijke werk.

Palgrave Handbook

Recent onderzoek van Wiepking omvat o.a.  het ruim 600 pagina's tellende Palgrave Handbook of Global Philantropy waarin de staat van de filantropie van meer dan 25 landen in kaart wordt gebracht. Wiepking en haar collega-onderzoekers identificeren in dit werk de factoren die bijdragen aan het succes van de filantropische sector in een land.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close