Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Masterclass: The Science of Legacy Fundraising

16 februari 2016

Instituut GoedNalaten organiseert op 18 april een Masterclass over Legacy Fundraising. De middag wordt gepresenteerd door Dr. Claire Routley van het Centre for Sustainable Philanthropy (Plymouth University).

Claire Routley
Claire Routley

door Redactie Vf

Tijdens de Masterclass worden door Claire de meest belangwekkende resultaten van recent academisch onderzoek (VS en VK) over het voetlicht gebracht. Speciale aandacht gaat uit naar  de praktische toepasbaarheid van deze kennis en inzichten  in de staande fondsenwervingspraktijk.

Wat betekenen de onderzoeksresultaten voor de segmentatie van jouw doelgroep, wat zijn hun karakteristieken? Welke inzichten zijn er over  de geefmotivatie van de potentiele donateur? Besproken wordt kwalitatief onderzoek naar geven – middels een nalatenschap –  vanuit het donorperspectief, terwijl ook de laatste resultaten van neurowetenschappelijk onderzoek, wat gaat er letterlijk om in het hoofd van de donateur, aan bod komt.

Om daadwerkelijk goed aan te sluiten bij de fondsenwervingspraktijk worden veel voorbeelden gebruikt die wereldwijd al aan succesvolle campagnes hebben bijgedragen. Er wordt ingegaan op het ontwikkelen van een strategie, het kiezen van het juiste medium, het schrijven van content, en het ontwerpen van materiaal. Hoe spreek je met potentiele donateurs, organiseer je events en maak je een commercial? Hoe vraag je om een  nalatenschap?

Claire Routley

Claire is als tutor en examinator verbonden aan het Institute of Fundraising. Wereldwijd was zij de eerste die promoveerde op Legacy Marketing. In 2015 verbond ze zich aan het Centre for Sustainable Philanthropy (Plymouth University) als research fellow. In haar onderzoek richt ze zich op de vraag waarom mensen geven middels een nalatenschap; specifiek op de rol die de symboliek van onsterfelijkheid speelt bij het geven. Ook is ze gevestigd als onafhankelijk consultant en helpt ze non-profits met alle aspecten van het werven van nalatenschappen of  ‘in memory fundraising’.

Wanneer: maandag 18 april 2016

Waar: Amsterdam.

Kosten: € 195,- excl. BTW (inclusief lunch) – Betalende leden van GoedNalaten, het IF of het Institute of Fundraising UK hebben recht op een karting van 25%. 

De organisatie laat weten dat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Voor registratie kan worden gemaild naar vandijl@goednalaten.nl. Verzoek om contactgegevens inclusief eventuele lidmaatschapsnummers van het IF (ed.) mee te sturen.

Meer info hier
 

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close