Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Jan Jaap de Graeff treedt af als voorzitter Goede Doelen Nederland

16 februari 2016

Jan Jaap de Graeff is per 1 augustus 2016 benoemd tot voorzitter van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur(RLI). De RLI is een adviesraad van het kabinet. Deze nieuwe functie valt niet goed te combineren met het voorzitterschap van Goede Doelen Nederland. Daarom treedt hij per 1 juli af als voorzitter van Goede Doelen Nederland

door Redactie Vf

De Graeff is ruim 10 jaar bestuurslid van Goede Doelen Nederland geweest, waarvan de laatste vier en een half jaar voorzitter. In die periode is hij van grote waarde geweest voor de vereniging. Behalve zijn grote inhoudelijke betrokkenheid bij de sector heeft hij als bestuurder pur sang leiding gegeven aan complexe processen om tot vernieuwingen binnen de sector te komen.

‘Ik zie de besluitvorming in december over het validatiestelsel en de nieuwe erkenningsregeling als een belangrijke mijlpaal. Ook vanuit dat perspectief vind ik dit een mooi moment om het stokje over te dragen.Het besluit om als voorzitter van Goede Doelen Nederland terug te treden, valt mij overigens zwaar. Ik ben even gehecht geraakt aan de wereld van de goede doelen als aan een groot aantal mensen dat ik daar heb leren kennen.’

Het bestuur van Goede Doelen Nederland zal de komende maanden de procedure starten om een nieuwe voorzitter te vinden. Het doel is om in de algemene ledenvergadering van juni een nieuwe voorzitter aan de leden voor te dragen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close