Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Recordopbrengst Jubileumeditie Sporten voor Sophia

15 februari 2016

Sporten voor Sophia vond afgelopen weekend voor de 25ste keer plaats. Het sportfestijn kende dit jaar een opbrengst van 345.224 euro.

Jubileumeditie Sporten voor Sophia.
Jubileumeditie Sporten voor Sophia.

door Redactie Vf

Sporten voor Sophia vond afgelopen weekend voor de 25ste keer plaats. Het sportfestijn kende dit jaar een opbrengst van 345.224,00 euro. Sporten voor Sophia is begonnen met 40 deelnemers in een sportschool in Rotterdam-Lombardijen en uitgegroeid tot een sportevenement van formaat.

Dit jaar werd er feestelijk geopend op 12 januari met het evenement Schaatsen voor Sophia op de kunstijsbaan in Rotterdam-Kralingen. Ook werd er gecurld. Eerder bracht Schoolzwemmen voor Sophia in zwembad Charlois al ruim 3.000 euro op.

Spinnen

Zaterdag 13 en zondag 14 februari werd er gespind voor het goede doel in het Topsportcentrum in Rotterdam. Bijna 2000 fietsers werkten zich daar in het zweet. De deelnemers komen van sportscholen en bedrijven uit de regio en ook vele medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis fietsten mee. "Voor de deelnemers, de vrijwilligers en sponsoren is zoveel mogelijk geld inzamelen voor zieke kinderen de belangrijkste drijfveer", laat de organisatie weten.

Een betere toekomst voor te vroeg geboren kinderen

De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar een betere toekomst voor te vroeg geboren kinderen. In het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis liggen veel kinderen die te vroeg geboren zijn; de afdeling Neonatologie is de grootste van Nederland. Er worden 750 kinderen per jaar opgenomen. Sommige kinderen komen al bij 25 weken ter wereld en wegen vaak niet meer dan een half pak melk. Ze staan direct bij de geboorte al op flinke achterstand. Intensieve zorg is voor deze kwetsbare kinderen extra belangrijk.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close