Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Free Press Unlimited maakt kans op Prix Jeunesse International (3 maal!)

12 februari 2016

Drie jeugdproducties van Free Press Unlimited zijn geselecteerd voor de prestigieuze Prix Jeunesse International. Dit tweejaarlijkse festival in München wordt ook wel 'de Oscars van de kindertelevisie' genoemd. Een internationale jury selecteerde zo'n 60 programma's uit ruim 400 inzendingen.
 
Free Press Unlimited produceerde de korte jeugddocumentaire Kunumi, The Native Thunder. Deze Nederlands-Braziliaanse coproductie volgt de 14-jarige Werá, die de strijd aanbindt met de Braziliaanse regering voor behoud van zijn Guarani cultuur.

Kunumi
Kunumi

door Redactie Vf

Jeugdjournaal en The Horse Girl

Ook een aflevering van het Surinaamse 10 Minuten Jeugdjournaal, onderdeel van het wereldwijde netwerk WADADA News for Kids, kwam door de selectie. De betreffende uitzending breekt onder meer een lans voor LGBT-kinderen in Suriname.
 
De derde kandidaat is de jeugddocumentaire The Horse Girl over een vrijgevochten meisje uit Bangladesh dat door deelname aan paardenraces strijdt voor gelijkheid. Deze film is geproduceerd na een jeugddocumentaire workshop die Free Press Unlimited afgelopen juni gaf in de Bengaalse hoofdstad Dhaka.

Erkenning werk
Jan-Willem Bult, hoofd Children, Youth & Media bij Free Press Unlimited, is erg blij met de keuzes van de jury.  "Wij brengen nieuws en verhalen uit landen waar het  vaak slecht is gesteld met de positie van kinderen en jongeren. Dankzij deze selecties worden de indringende verhalen van onze jeugdige hoofdpersonen nu nog meer gedeeld. En het is natuurlijk een grote erkenning van ons werk, waartoe we mede in staat worden gesteld door de Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.”
 
Het Prix Jeunesse International Festival vindt plaats in München van 20 – 25 mei 2016. Zo'n 600 kindermediaprofessionals uit 70 landen zullen het festival bezoeken en bepalen wie de prestigieuze Prix Jeunesse International mee naar huis gaan nemen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close