Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Deelnemers Le Champion evenementen halen ruim 1,3 miljoen euro op voor goede doelen

10 februari 2016

Tijdens de Le Champion evenementen is in 2015 een aanzienlijk bedrag van €1.367.250 geschonken aan verschillende goede doelen. Duizenden deelnemers aan 23 hardloop-, fiets- en wandelevenementen hebben met hun sportieve prestatie dit bedrag gezamenlijk opgehaald. Le Champion is erg maatschappelijk betrokken en zet zich dan ook al jaren in voor fondsenwerving.

Dam tot Damloop 2015
Dam tot Damloop 2015 © Le Champion

door Redactie Vf

Het Goede Doelen Project van de Dam tot Damloop draagt voor een groot deel bij aan deze inkomsten. De deelnemers liepen tijdens het grootste hardloopevenement van Nederland meer dan een miljoen euro bij elkaar. De bijdrages via de evenementen van Le Champion zijn voor sommige goede doelen de belangrijkste bron van inkomsten. Goede doelen die in 2015 zijn gesteund, hebben een ANBI status (algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot internationale hulp. Naast grote goede doelen worden er ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund. De sportorganisatie, die gevestigd is in Alkmaar en Amsterdam, is blij dat zij een platform kan bieden voor deelnemers die zich willen inzetten voor goede doelen.

De top 6 van meeste inkomsten tijdens evenementen:

  • € 1.000.500 voor verschillende goede doelen bij de Dam tot Damloop, waaronder Right To Play, Stichting Witte Bedjes, Spieren voor Spieren en Antoni van Leeuwenhoek Foundation. 
  • € 203.800 opgehaald tijdens de TCS Amsterdam Marathon voor het Vumc Cancer Center Amsterdam.
  • € 20.500 opgehaald tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run, waarvan € 13.500 voor Stichting Melanoom en € 7.000 voor lokale goede doelen, waaronder de Zonnebloem.
  • € 12.570 opgehaald tijdens de Dam tot Dam Wandeltocht voor Stichting Pink Ribbon.
  • € 11.370 opgehaald tijdens de Dam tot Dam Fietsclassic, waarvan € 8.400 voor het Longfonds.
  • € 10.925 opgehaald tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon voor Simavi.

Le Champion; één van de grootste sportverenigingen ter wereld
Met ruim 15.000 leden en jaarlijks meer dan 250.000 deelnemers aan de sportevenementen is Le Champion één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Hier werken 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers jaarlijks aan grote én kleine sportevenementen op hardloop, fiets- en wandelgebied. Bekende evenementen zijn de Dam tot Damloop, Saucony Egmond Halve Marathon, Runner’s World Zandvoort Circuit Run, TCS Amsterdam Marathon, LBL Ardennen Classic, Ronde van Noord-Holland, Egmond Wandel Marathon tegen reuma, Dam tot Dam Wandeltocht en Plus Wandel4Daagse Alkmaar.

Bron: Le Champion

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close