Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Kentaa wil doorgroeien met investering

2 februari 2016

Kentaa heeft groeikapitaal opgehaald voor de verdere ontwikkeling en internationalisering van het bedrijf. Er is onder meer overeenstemming bereikt met Sparrenbos Participaties dat als investeerder met risicodragend vermogen deelneemt in het bedrijf.

door Redactie Vf

Kentaa (voorheen Mobillion) is een ‘social enterprise’ met als maatschappelijke missie ‘social good’ organisaties te helpen met het online werven van inkomsten. Kentaa biedt innovatieve tools voor crowdfunding, event fundraising, kom-in-actie campagnes en online collectes.

Groei

Het bedrijf heeft reeds een flinke groei doorgemaakt. “Na de verzelfstandiging vanuit de Telegraaf Media groep eind 2013, zijn we ons volledig gaan toeleggen op online fondsenwerving. Inmiddels zijn we in Nederland uitgegroeid tot marktleider op dit terrein en helpen we ruim 70 goede doelen, universiteiten, zorginstellingen, culturele instellingen en sportverenigingen met het succesvol werven van fondsen. Met ons in-house ontwikkelde Kentaa Fundraising Framework hebben we het afgelopen jaar meer dan honderd fundraising websites gerealiseerd waarmee miljoenen euro’s aan donatie-inkomsten zijn opgehaald”, aldus Marc Schoutens, directeur van Kentaa.   

Sweat equity

Om door te groeien en te internationaliseren was er nieuw kapitaal nodig. Jan Plant directeur van Sparrenbos Participaties toont zich bij bijzonder enthousiast over de nieuwe deelneming in Kentaa. “Wij dragen goede doelen een warm hart toe en bieden hen op deze wijze een moderne, efficiënte en kostenbesparende mogelijkheid om mensen te helpen die het écht nodig hebben.  Als investeerder stoppen wij weloverwogen geld en sweat equity in kansrijke Nederlandse scale-ups om ze naar een volgende fase in hun ontwikkeling te helpen.”  

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close