Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Willem Lageweg weg bij MVO Nederland

1 februari 2016

Willem Lageweg (1951) neemt deze zomer na tien jaar afscheid als directeur van MVO Nederland. Onder zijn leiding  is MVO met 2.250 aangesloten bedrijven en organisaties uitgegroeid tot het grootste MVO-bedrijvennetwerk van Europa.

door Redactie Vf

Willem Lageweg trad op 1 april 2006 aan als directeur van MVO Nederland. Daarvoor was hij medeoprichter  en bestuurslid van deze kennis- en netwerkorganisatie. Onder zijn leiding formuleerde MVO Nederland het meerjarenprogramma Ambitie 2020. Daarmee wil MVO Nederland ons land positioneren als  wereldvoorbeeld van een circulaire en inclusieve economie. De focus blijft liggen op het versnellen van de omslag naar een duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsleven.

Bestuurder en adviseur

Naast zijn werk voor MVO Nederland vervult Lageweg verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies bij organisaties als het Louis Bolkinstituut, Women on Wings en Close the Gap. Tevens is Lageweg lid van de SER-commissie voor IMVO en medeoprichter van een MVO-netwerk in Kenia. Na zijn afscheid zal Willem Lageweg zich als adviseur en bestuurder blijven inzetten voor de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving.

De raad van toezicht van MVO Nederland is inmiddels gestart met de wervingsprocedure voor Lagewegs opvolger.

Advertentie

Close