Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Downloaden en deleten van mobiele applicaties

27 januari 2016

Hoe krijg ik mijn donateur aan de app? Yahoo deed onderzoek naar het downloaden en verwijderen van applicaties door smartphone gebruikers.

door Redactie Vf

Alhoewel uit onderzoek  veelvuldig blijkt dat mobiel doneren nog geen hoge vlucht neemt, en dan vooral niet onder de groep donateurs die over het algemeen daadwerkelijk met geld over de brug komen (55+), hechten veel non-profits er waarde aan ook op de smartphone een relatie aan te gaan met de donateur. En terecht natuurlijk. Wat niet is kan nog komen.

Applicatie

Uit  recent onderzoek van Yahoo blijkt dat de meeste smartphone bezitters ook daadwerkelijk het gebruik van de applicatie prefereert boven de mobiele webbrowser. Probleem: dit kost geheugen dus er moet een keuze gemaakt worden welke apps er daadwerkelijk worden geïnstalleerd en welke weer verwijderd.

Slechts 25 tot 40 procent van de gedownloade apps wordt gebruikt, de rest verdwijnt binnen 12 weken onherroepelijk in de prullenbak.

Dowloaden en deleten

Yahoo deed onderzoek naar deze keuzes op basis van het gebruiksgedrag van meer dan 2500 smartphone gebruikers. Let wel: het betreft hier geen onderzoek naar applicaties die specifiek voor non-profits worden gemaakt, maar met de informatie kunnen organisaties die een applicatie willen laten bouwen of deze al aanbieden ongetwijfeld hun voordeel doen.

Het onderzoek kan hier worden ingezien. Hieronder de belangrijkste redenen en oorzaken voor smartphone gebruikers om een app te downloaden en om deze vervolgens weer te verwijden:

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close