Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Trustfonds en EUR zetten groot vermogensfonds op

26 januari 2016

Het Erasmus Trustfonds gaat samen met de EUR het vermogen van het fonds significant vergroten om baanbrekend onderzoek naar de ‘grote thema’s’ van de huidige samenleving te financieren.

door Redactie Vf

Het Erasmus Trustfonds is een vereniging die onafhankelijk van de universiteit wordt bestuurd, met als doelstelling ‘het bevorderen van de groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam’.

Uniek

“Een unieke situatie”, licht voorzitter van het Erasmus Trustfonds, ondernemer en alumnus Michiel Muller toe, “want bij de meeste universiteiten is een trustfonds onderdeel van de universitaire organisatie.” Muller benadrukt deze rol als belangrijk, omdat potentiële donateurs er op die manier van verzekerd zijn, dat hun bijdrage niet aan de dagelijkse exploitatie van de universiteit wordt besteed. Het Trustfonds en de universiteit hebben een convenant gesloten waarin de samenwerking in het nieuwe vermogensfonds is vastgelegd.

Studiebeurzen en wetenschappelijk onderzoek
Doelstelling van het fonds is om ‘bij te dragen aan een gezonde samenleving en het welzijn van toekomstige generaties’, aldus de organisatie. Het geld komt ten goede aan onder andere studiebeurzen, maar vooral aan wetenschappelijk onderzoek op een aantal belangrijke thema’s, waarop de Erasmus Universiteit nu al wereldwijd zou excelleren.

Fundraisingteam
Tot 2018 zal een private campagne worden gevoerd en de verwachting is dat ruim de helft van de donoren alumni zal zijn. Het concrete streefbedrag is nog niet publiek bekendgemaakt. Op dit moment wordt een fundraisingteam samengesteld met behulp van het Brits-Nederlandse adviesbureau Wonderbird. Pas zodra de eerste grote donaties zijn gerealiseerd, willen Trustfonds en universiteit met de exacte doelstelling van het vermogensfonds verder naar buiten treden.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close