Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Tragische dood van Amnesty-medewerkers in Ouagadougou

22 januari 2016

Met groot verdriet heeft Amnesty International het nieuws vernomen over de tragische dood van fotografe Leila Alaoui en chauffeur Mahamadi Ouédraogo. Zij overleden na de Al Qaida-aanslag in Ouagadougou, Burkina Faso van afgelopen vrijdag.

Leila Alaoui
Leila Alaoui

door Redactie Vf

Bij de aanslag werd Leila in haar been en borst geraakt. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en haar situatie was aanvankelijk stabiel. Er werden voorbereidingen getroffen haar over te brengen naar Frankrijk, toen ze een dodelijke hartaanval kreeg.

Leila was een getalenteerde Frans-Marokkaanse fotograaf die namens Amnesty in Burkina Faso een foto-opdracht uitvoerde over vrouwenrechten.

Mahamadi vriend van Amnesty

Mahamadi werd in zijn auto gedood. Hij was een goede vriend van Amnesty International en werkte al sinds 2008 voor de organisatie door medewerkers en onderzoekers in het land te begeleiden. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, vier kinderen en familie. Hij zal enorm worden gemist.

Op dit moment is het Amnesty’s hoogste prioriteit om ervoor te zorgen dat de families van Mahamadi en Leila de beste steun krijgen. Amnesty-medewerkers zijn aanwezig in het ziekenhuis om te overleggen met familieleden, artsen en de nodige officiële instanties.  

Aanslag

Mahamadi en Leila zaten in een auto bij het Cappucino café, tegenover het Splendid Hotel, toen de aanslag plaatsvond. Het risico op een aanslag in Ouagadougou werd niet hoog ingeschat. Leila werd bijgestaan door collega’s van Amnesty’s kantoor in Burkina Faso tijdens haar opdracht. Ze werd vergezeld door Mahamadi, een staatsburger uit Burkina Faso.

Amnesty International laat weten de wrede aanslag op burgers in Ouagadougou, waarbij tientallen mensen van veel verschillende nationaliteiten en religies om het leven kwamen en gewond raakten, te veroordelen.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close