Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Microsoft sponsort goede doelen met cloud van 1 miljard dollar

21 januari 2016

Microsoft Philanthropies doneert de komende drie jaar clouddiensten ter waarde van een miljard dollar aan non-profitorganisaties en universiteiten. Dat maakte Microsoft topman Satya Nadella bekend op het World Economic Forum (WEF) in Davos.

door Redactie Vf

De goededoelentak van Microsoft werkt samen met Microsoft Research en Microsoft Business Development. Non-profit organisaties krijgen gratis of met hoge korting toegang tot diensten, waaronder Azure, Office 365, Power BI, CRM Online en Enterprise Mobility Suite. Ook wordt er verder gewerkt aan het  Affordable Access Initiative. Dat heeft tot doel om internet beschikbaar te maken in de rurale gebieden van ontwikkelingslanden.

Nadella

Microsoft CEO Satya Nadella schreef een opinieartikel in de Financial Times en een blog waarin hij stilstaat bij hoe cloudtechnologie essentieel kan zijn bij het oplossen van ’s werelds grootste uitdagingen.

"In India, heeft het LV Prasad Eye Institute meer dan 20 miljoen patienten behandeld met katarakten, een belangrijke oorzaak voor - te voorkomen -  blindheid. Door digitalisering van medische dossiers en andere socio-economische data kunnen artsen beter vaststellen welke procedures er gevolgd moeten worden om visuele beperkingen te behandelen en voorkomen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close