Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Inspirator Tony Elischer overleden

16 januari 2016

Tony Elischer, fondsenwervend visionair, man van de praktijk en adviseur, is op dinsdag 12 januari overleden aan de gevolgen van kanker.  

Tony Elischer
Tony Elischer

door Redactie Vf

Elischer, oprichter van THINK Consulting Solutions, heeft  wereldwijd grote invloed gehad op het werk van goede doelen en is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van het vak van fondsenwerver. Hij was een veel gevraagd spreker, van het IFC in Noordwijk tot de AFP conferenties in de Verenigde Staten en Canada.

Aan het werk van het Britse Institute of Fundraising en de Resource Alliance heeft Elischer een grote bijdrage geleverd. Kenmerkend voor hem was dat hij altijd bereid was zijn kennis in te zetten om jonge en aanstormende fonsenwervende talenten te steunen in hun ontwikkeling, en dat in zijn eigen unieke en enthousiasmerend stijl.

“Tony was een persoonlijk inspirator”, memoreerde Jan Krol hem op de recente Nieuwjaarsbijeenkomst Professionele Fondsenwervers in Hilversum. Krol werkte samen met Elischer bij The Resource Alliance.

“Hij was een van de beste sprekers en performers op het gebied van fondsenwerving die ik ooit heb mogen zien. Gepassioneerd, iemand met toekomstvisie op het vak. Maar in zijn gedrevenheid bleef hij altijd de gentleman die hij was. Dit overlijden is internationaal gezien een groot verlies voor de fondsenwervende sector.”

Na afloop van zijn toespraak vroeg Krol een moment stilte aan de toehoorders om Elischer te gedenken.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close