Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

GeefGratis haalt in 2015 1,8 miljoen op voor goede doel

12 januari 2016

2015 was een roerig jaar voor GeefGratis. Er werd een rechtszaak gewonnen, maar de Belastingdienst ging in cassatie bij de Hoge Raad. Het jaar had echter ook een aantal positieve kanten voor de non-profit organisatie die filantropie probeert te stimuleren door goede doelen in Nederland gratis professionele internet diensten ter beschikking te stellen.

door Redactie Vf

Zo werd door meer dan 3600 aangesloten goede doelen en in totaal bijna 5000 particulieren en bedrijven in totaal meer dan 1,8 miljoen euro opgehaald op het GeefSamen platform  geef.nl. Ook becijfert GeefGratis dat er door samen te werken met goede doelen op het gebied van online doneren, door deze goede doelen een besparing werd gerealiseerd van tenminste 500.000 euro.  Vanuit de werkzaamheden al partner van TechSoup wisten goede doelen bovendien miljoenen te besparen op software.

Vooruitkijken

Voor het jaar 2016 heeft GeefGratis goede verwachtingen. Marko van Bergen, voorzitter van GeefGratis: “Het wordt het jaar van nieuwe online betaalmethoden en kassa oplossingen via internet en mobiel. GeefGratis zal de donatiemodule uitbreiden naar mobiele platformen en zal zo goed als mogelijk duidelijk proberen te maken wat het verschil is tussen een betaalknop op een website en de gratis te gebruiken fondsenwervende diensten die Stichting GeefGratis levert. “

Ook wordt in 2016 uitspraak veracht van de Hoge Raad in zake het geschil omtrent de ANBI-status van GeefGratis.

Lees hier het hele jaarverslag.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close