Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

´Samen voor de Voedselbank´succes

23 december 2015

De regionale omroepen hebben voor 2,8 miljoen euro aan boodschappen ingezameld voor de voedselbanken. Met de actie 'Samen voor de Voedselbank' zamelden ze twee weken lang etenswaren in. 

door Redactie Vf

Op de sites van de omroepen waren lijstjes te vinden met producten waar de voedselbank behoefte aan heeft. Vorig jaar is bij een soortgelijke actie voor 2,5 miljoen euro aan voedselproducten opgehaald. Op Omroep Flevoland en RTV Rijnmond na, deden alle omroepen mee aan de actie.

Gratis winkelen

De omroepen gingen de provincies in om verslag te doen van allerlei lokale acties. Zo mochten leerlingen van de Bonifatiusschool in Enschede een minuut lang gratis winkelen voor de voedselbank bij een supermarkt.

Theo Appel uit Schagerbrug in Noord-Holland wilde iets anders geven dan producten die je in een pakje in de supermarkt kan kopen. Hij heeft een grote volkstuin en kwam op het idee om daar een jaar lang een gezin mee te helpen, zij mogen elke twee weken langskomen om zelf hun verse producten uit te zoeken.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close