Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Straf na oplichting rond nep-hospice

17 december 2015

Een 52-jarige vrouw uit Ede is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor grootschalige oplichting. Sandra R. zamelde geld in voor een door haar opgericht kinderhospice  - Dol & Fijn in Arnhem -  maar in werkelijkheid stak ze het geld in eigen zak.

door Redactie Vf

De donateurs hebben bij elkaar 450.000 euro hadden gestort. Een van hen was Petra Harsma uit Hellevoetsluis, die 5000 euro overmaakte. Het gerechtshof in Arnhem bepaalde vandaag dat de slachtoffers hun geld moeten terugkrijgen.

Riante woning

Volgens het gerechtshof is het geld dat Sandra R. inzamelde, opgegaan aan "koop en inrichting van een riante woning". Daarnaast gebruikte ze de donaties voor vakanties met haar gezin.

Ze heeft ook geld verduisterd van de schoenenzaak waar ze werkte. Volgens het hof kent “de verdachte weinig scrupules waar het gaat om het zich toe-eigenen van geld van anderen om zo haar eigen levensstijl te behouden".

Advertentie

Close