Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

AFAS Software lanceert AFAS Foundation

15 december 2015

AFAS Software lanceert de AFAS Foundation, om vanaf 2016 het schenkingsbeleid aan goede doelen te organiseren. Hiermee wil de softwareleverancier, die de afgelopen jaren al 8,5 miljoen aan goede doelen heeft geschonken, het beleid rondom de giften verder professionaliseren binnen drie kaders: onderwijs, gezondheidszorg en maatschappij in binnen- en buitenland. Voor de komende jaren is een bedrag vastgesteld van 2,5 miljoen euro per jaar.  

Uitreiking AFAS MVO Challenge 2015
Uitreiking AFAS MVO Challenge 2015

door Redactie Vf

“AFAS Software vindt het belangrijk om succes te delen, dromen waar te maken en de ontwikkeling van mensen te stimuleren”, vertelt Gerben Eversdijk, voorzitter van de AFAS Foundation. “Dat willen we met de Foundation verder verankeren.”

Professionalisering
“De afgelopen jaren is ‘aan de keukentafel’ al 8,5 miljoen geschonken aan goede doelen. Het opzetten van een zelfstandige AFAS foundation is een logische volgende stap in de verdere professionalisering”, aldus Eversdijk. Met een zelfstandige stichting wordt ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen giften en sponsoring. Sponsoring blijft onder de verantwoordelijkheid van de marketingafdeling van AFAS Software vallen, terwijl de foundation zich gaat richten op giften die een duidelijk doel dienen buiten het belang van het bedrijf.  

Inspraak van medewerkers
“Met de Foundation hebben we voor ogen dat we projecten gaan ondersteunen die op een ondernemende manier het verschil gaan maken, ook op de langere termijn”, zo schetst Eversdijk. De toekenning van de giften wordt bepaald door het bestuur en via challenges. Het bestuur van de AFAS Foundation bestaat uit medewerkers van het softwarebedrijf. Ook nemen Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, en Piet Mars, één van de oprichters van het bedrijf, plaats in het bestuur. “We vinden het belangrijk om medewerkers een duidelijke rol te geven in de toekenning van de giften. De verschillende afdelingen, leeftijden en achtergronden zijn bij de selectie van het bestuur in ogenschouw genomen. We willen een zo divers mogelijk Foundation bestuur hebben.”

Nederlandse stichtingen
De giften zijn bestemd voor Nederlandse organisaties. Ze kunnen wel internationaal besteed worden, maar worden toegekend aan een Nederlandse stichting. De AFAS Foundation heeft alleen betrekking op giften, waarbij in geen enkele vorm een tegenprestatie wordt gevraagd. Wél verwacht het bedrijf een duidelijke terugkoppeling om inzicht te krijgen in het bestede geld. Voor meer informatie over de AFAS Foundation en de voorwaarden die gesteld worden aan inschrijvingen zie www.afas.foundation

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close