Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Matthijs van Nieuwkerk zet vrijwilliger in het zonnetje

8 december 2015

RTL geeft namens de PostcodeLoterij jaarlijks 25.000 kerstpakketten weg. Matthijs van Nieuwkerk overhandigde zijn pakket aan een vrijwilliger van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

door Redactie Vf

De feestdagen staan voor de deur en dat is voor veel mensen het moment om familie en vrienden te verwennen, samen lekker te eten en terug te kijken op het afgelopen jaar, vindt RTL. Maar vooral ook te denken aan een ander. Matthijs van Nieuwkerk geeft als startsein, in navolging van premier Mark Rutte vorig jaar, het allereerste kerstpakket weg.

Bijzondere vrijwilliger
Van Nieuwkerk wist meteen aan wie hij zijn pakket wilde geven: de 72-jarige Frans Goossens. De presentator was onder indruk van zijn werk voor het AVL:  “Ik was vorige week bij de opening van de nieuwe vleugel van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Ik ontmoette de gepensioneerde Frans, die zich daar als vrijwilliger zeer nuttig maakt. Ik was zo onder de indruk van zijn inzet en bevlogenheid. Hij rijdt nu patiënten van en naar behandelkamers. Frans staat symbool voor al die vrijwilligers daar die fantastisch werk doen. Deze mensen zijn de smeerolie van het ziekenhuis en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.”

Bekijk het filmpje over de overhandiging van het kerstpakket hier.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close