Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Nederlandse scholieren dansen € 230.556 euro bij elkaar voor dance4life

2 december 2015

Op Wereld Aids Dag kreeg dance4life ruim 4.000 jongeren aan het dansen voor aidsbestrijding in Afrika. Ze haalden daarmee € 230.556 op.

Dance4Life, dansende scholieren bij een dance event.
Dance4Life, dansende scholieren bij een dance event. © Kevin Verkruijssen

door Redactie Vf

Op Wereld Aids Dag dansten ruim 4.000 jongeren in Ahoy Rotterdam tijdens de negende editie van het dance4life event € 230.556 bij elkaar voor aidsbestrijding in Afrika.

Het event was de afsluiting van het scholenproject van dance4life, en exclusief toegankelijk voor middelbare scholieren die in de afgelopen maanden in actie zijn gekomen voor een wereld zonder aids. Tijdens het event werd bekend gemaakt dat de leerlingen samen € 230.556 inzamelden.

Nul nieuwe infecties

De opbrengst van het scholenproject gaat naar de voorlichtingsprojecten van dance4life in zuidelijk Afrika. Vlak voor Wereld Aids Dag maakte UNAIDS bekend dat dankzij inspanningen van alle aidsbestrijdingsorganisaties het aantal nieuwe hiv-infecties sinds 2000 wereldwijd met 35 procent is gedaald.

Doordat steeds meer mensen toegang hebben tot hiv-remmers, is het totaal aantal mensen dat leeft met hiv gestegen naar 36,9 miljoen. Ruim tweederde (25,8 miljoen) van deze mensen leeft in zuidelijk Afrika. UNAIDS wil dat in het jaar 2030 het aantal nieuwe hiv-infecties is gereduceerd tot nul.

24.000 leerlingen

Ruim 24.000 leerlingen van 72 middelbare scholen door heel Nederland hebben in de afgelopen maanden meegedaan aan het dance4life scholenproject en hebben zich ingezet voor een wereld zonder aids. Na een bezoek van het dance4life-tourteam zijn de leerlingen aan de slag gegaan met lesmateriaal en zetten ze acties op waarmee ze geld hebben ingezameld voor leeftijdsgenoten in zuidelijk Afrika.

Tijdens het dance4life event werden de scholieren voor hun inzet bedankt met optredens van B-Brave, Cho, Dio, Erik Arbores, FeestDJRuud, Gerson Main, Gers Pardoel, Manuel en Géza, The Partysquad, TP4Y, Wildstylez, Justen Beer, Global Dance Centre en RUMAG. De presentatie was in handen van Barry Paf en Toprak Yalçiner. Alle artiesten traden belangeloos op.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close