Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Favoraid Charity Story App nu in Appstore

16 november 2015

Afgelopen maand lanceerde Favoraid de Charity App. Dat maakt het voor goede doelen nog makkelijker om op locatie te laten zien hoe het gaat met de voortgang van de projecten.

door Redactie Vf

Martijn Draaisma, een van de oprichters van Favoraid: “De app maakt het mogelijk om persoonlijker en met meer beleving te communiceren met de donateur over wat er gebeurt met gedoneerd geld.” Projectmedewerkers op locatie wordt gevraagd via de smartphone video´s of foto´s te uploaden naar de app, waarna donateurs automatisch een mail ontvangen met de updates.

Tastbaar

Daarmee wordt het voor de donateurs tastbaar gemaakt waar hun geld precies heen gaat. “De donateur betaalt in feite voor een goed gevoel en dat gevoel wordt teruggegeven. Via periodieke updates worden ze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen,” aldus Draaisma. Hierdoor is Charity App een even eenvoudig als krachtig instrument om de transparantie van de bestedingen te vergroten, de verslaglegging te optimaliseren en gevers bij de organisatie te betrekken en te binden.

Ontwikkelingsprojecten

Favoraid maakt al ontwikkelingsprojecten zichtbaar voor onder andere Plan Nederland, Cordaid, Liliane Fonds en de Dierenbescherming.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close