Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giel Beelen voor achtste keer in Glazen Huis

12 november 2015

Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen zitten dit jaar in het Glazen Huis in Heerlen tijdens 3FM Serious Request. De dj's halen geld op voor het Rode Kruis. Het opgehaalde bedrag wordt dit jaar ingezet voor kinderen in conflictgebieden.

door Redactie Vf

Het is inmiddels de twaalfde editie van het Glazen Huis. Giel Beelen is de veteraan van het gezelschap. Hij zat acht keer eerder opgesloten. Maar ook Domien Verschuuren (tweede keer) en Paul Rabbering (derde keer) weten wat hun te wachten staat. Bovendien krijgen de DJ's dit jaar ieder 24 uur versterking bij. Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman  gaan ieder een 24-uurs challenge aan. Met een desk, een telefoon en toegang tot alle social media hebben ze 24 uur de tijd om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor 3FM Serious Request.

Uniek

Het Glazen Huis is zeker voor Nederlandse begrippen een uniek event. Het is het enige jaarlijks terugkerende fondsenwervingsevenement op landelijke televisie en radio. Jaarlijks helpen een trits aan nationale en internationale sterren mee  om geld op te halen voor een goed doel. In 2013 was Stromae te gast.

Ook internationaal werd de actie georganiseerd. In België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea werd het concept al met succes gekopieerd.

Stille slachtoffers

Ieder jaar kiest 3fm een andere bestemming voor het geld dat door het Rode Kruis wordt besteed. Het geld dat dit jaar door de luisteraars wordt gedoneerd  gaat naar de stille slachtoffers van oorlog, vertelt zenderbaas Wilbert Mutsaers op 3FM.nl. "Grote conflicten beroven jongeren van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf."

Vorig jaar werd er 12,3 miljoen euro ingezameld. 3FM Serious Request is van 18 tot en met 24 december te beluisteren op NPO 3FM en te zien op 101TV. Ook is er een dagelijkse talkshow op NPO 3.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close