Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

VriendenLoterij steunt Fonds Gehandicaptensport nog vijf jaar

10 november 2015

De VriendenLoterij verlengt haar steun aan Fonds Gehandicaptensport met vijf jaar. In de periode 2016-2020 ontvangt Fonds Gehandicaptensport een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro.

door Redactie Vf

Sinds 2001 heeft Fonds Gehandicaptensport ruim 5,5 miljoen euro ontvangen van 1% FairShare® partner de VriendenLoterij. In het laatste jaar van de overeenkomst is de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen van de VriendenLoterij heeft besloten om de samenwerking voort te zetten.

Belangrijke projecten

Geen wonder dat Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport blij is met de voortzetting van de samenwerking : “Met de bijdrage van de Vriendenloterij en hun deelnemers kunnen wij mooie projecten realiseren ten gunste van de gehandicaptensport. Zo zijn (S)Cool on Wheels en Special Olympics initiatieven die wij financieren met de gelden van de VriendenLoterij. (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor het basisonderwijs, dat kinderen zelf laat ervaren hoe het is om met een handicap te sporten. Deelname aan activiteiten van Special Olympics geeft sporters met een verstandelijke handicap de kans om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen, hun moed te tonen, plezier te beleven en samen met anderen te genieten.”

Ook geoormerkte bijdrage

Bij de VriendenLoterij kunnen deelnemers zelf bepalen naar welk goed doel de helft van hun inleg gaat. Dit heet geoormerkt meespelen. Deelnemers die niet zelf een specifiek goed doel bepalen, steunen met de helft van hun inleg tientallen organisaties, zoals Fonds Gehandicaptensport. Naast een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro ontving Fonds Gehandicaptensport in 2015 ook een geoormerkte bijdrage van ruim 122.000 euro.

Iedereen moet kunnen sporten

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, VriendenLoterij: “De VriendenLoterij vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland kan sporten. Sport maakt je lichamelijk en geestelijk sterk voor het dagelijkse leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel. Wij zijn blij dat, dankzij onze deelnemers, Fonds Gehandicaptensport er ook de komende 5 jaar voor kan zorgen dat veel mensen met een beperking structureel kunnen sporten.”

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close