Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

VFI brancheorganisatie verder als Goede Doelen Nederland

10 november 2015

Goede Doelen Nederland is brancheorganisatie van erkende en in Nederland gevestigde goede doelen. Hoewel de naam verandert, blijft de rol hetzelfde. Met de naamswijziging beoogt de organisatie beter weer te geven wie ze zijn en waar ze voor staan: een vereniging van goede doelen, die met steun van het publiek oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen.

Nieuwe logo Goede Doelen Nederland
Nieuwe logo Goede Doelen Nederland © Goede Doelen Nederland

door Redactie Vf

Kyra van der Meulen van GDN: "Onze leden staan midden in de samenleving en werken met grote overtuiging en passie aan hun ideaal. Zij zoeken verbinding met burgers, bedrijven en andere betrokkenen met hetzelfde ideaal. Zij zetten tijd, kennis, geld en netwerken in om samen de idealen te realiseren. Goede doelen zijn organisatoren van sociaal initiatief. Onze leden samen vertegenwoordigen een maatschappelijk middenveld dat niet meer weg te denken is uit onze samenleving."

"Het vertrouwen van het publiek is daarbij essentieel. Het publiek moet erop kunnen rekenen dat de gegeven steun daadwerkelijk ten goede komt aan het maatschappelijke doel waarvoor het bedoeld is.

"In opdracht van onze leden werken wij aan voor het publiek herkenbare, duidelijke randvoorwaarden waarbinnen de sector opereert. Randvoorwaarden die transparantie bevorderen en de kwaliteit van het functioneren van goede doelen ondersteunt. De komst van een nieuwe erkenningsregeling voor goede doelen is hier een goed voorbeeld van. Met een erkenning laten goede doelen zien dat zij de zaken op orde hebben en transparant zijn over de bestedingen en over de bereikte resultaten. Voor die goede doelen willen wij de brancheorganisatie zijn. Daarom hebben wij gekozen voor de naam Goede Doelen Nederland."

Meer weten over Goede Doelen Nederland? Kijk op www.goededoelennederland.nl

Bron: Goede Doelen Nederland

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close