Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Voedselbanken Nederland

5 november 2015

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2016 de samenwerking met Voedselbanken Nederland met vijf jaar.

door Redactie Vf

Sinds 2013 ontvangt Voedselbanken Nederland jaarlijks 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. In oktober is de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen heeft besloten de samenwerking voort te zetten. Ook in de periode 2016 tot en met 2020 ontvangt Voedselbanken Nederland steun voor haar werkzaamheden.

Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland toonde zich opgetogen en trots op de verlengde samenwerking: “Deze continuering is voor ons een enorme steun in de rug. Dit jaar stellen we ruim 1,8 miljoen voedselpakketten samen. We hebben dan wel geen loonkosten, maar iedereen zal begrijpen dat zo’n structurele en substantiële financiële bijdrage in kosten zoals huisvestiging, energie en logistiek enorm welkom is.“

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij benadrukte het belang van het werk van Voedselbanken Nederland: ‘In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken Nederland helpt degenen die dit nodig hebben met voedselpakketten. Daarmee zorgt zij ervoor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Voedselbanken willen dat hun klanten zo snel mogelijk weer onafhankelijk zijn van de geboden noodhulp. Ze werken daarom nauw samen met externe professionals die hulp bieden bij de administratie en de financiële huishouding van deze groep mensen. Gezien de noodzaak van haar werk zijn we trots de voedselbanken, dankzij onze 2,5 miljoen deelnemers, te kunnen steunen’.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close