Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

KNGF Geleidehonden start eerste geleidehondenbeleving ter wereld

5 november 2015

Koning Willem-Alexander opende vandaag de eerste geleidehondenbeleving ter wereld bij KNGF Geleidehonden. Het jubilerende geleidehondenfonds bestaat dit jaar 80 jaar en ontving de Koning met een erehaag van geleidehonden, strak in het gelid.

De Koning betrad bij KNGF Geleidehonden als eerste de geleidehondsimulator
De Koning betrad bij KNGF Geleidehonden als eerste de geleidehondsimulator © KNGF Geleidehonden

door Redactie Vf

De geleidehondenbeleving laap op levensechte wijze ervaren hoe het is om met een geleidehond door hartje Amsterdam te lopen. Daarmee geeft de simulator inzicht in de uitdagingen die blinden dagelijks tegenkomen en in de grote toegevoegde waarde van de blindengeleidehond. Door het gebruik van virtual reality wordt de bijzondere samenwerking tussen de geleidehond en diens baas levensecht ervaren. . Naast een unieke ervaring voor zienden heeft het de potentie om ook uitgewerkt te worden tot innovatieve trainingsmethode voor visueel gehandicapten die een geleidehond willen.

Bewustzijn en begrip

De beleving biedt vooral inzage in hetgeen de geleidehond voor zijn baas doet. Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden, licht toe: “Het beoogt het begrip te vergroten van niet kunnen zien in een wereld die volledig is ingericht op ziende mensen. Men kan hier zelf ervaren hoe moeilijk het is om als blinde alledaagse situaties in het huidige straatbeeld te doorstaan.” De beleving dient daarom ook als effectief lobbymiddel voor de belangen van geleidehondenbazen in de samenleving en zal na de opening worden opengesteld voor een breed publiek. “De Koning leek onder de indruk van de ervaring om als blinde in een van de drukste straten van Nederland de meerwaarde van een geleidehond te ondervinden”, aldus Ellen Greve.

Ontmoeting mens en hond

In de aansluitende tentoonstelling liet Koning Willem-Alexander zich voorlichten over het verleden, het heden en de toekomst van de geleidehond in Nederland en bracht hij een bezoek aan de honden in opleiding in de kennels van KNGF Geleidehonden. Daar hij liet zich enthousiast begroeten door geleidehond in opleiding Balai en sprak hij met een aantal vrijwilligers, geleidehondenbazen, samenwerkingspartners en medewerkers. Zij gaven hem uitleg over de trainingsmethoden van de diverse honden ook werd hij op de hoogte gebracht over de vooruitstrevende innovaties die bij het kenniscentrum KNGF Campus zijn ondergebracht, zoals het opleiden van medische detectiehonden, die worden getraind om in een vroeg stadium darmkanker op te sporen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close